TIA Portal Basis Training ONLINE

Online variant van de TIA Portal basistraining:

We hebben de inhoud van de klassikale training vertaald naar een comfortabele online variant. Hierdoor kunt u vanuit huis of vanuit uw bedrijf deelnemen. U logt in op onze server waar u alle benodigdheden vindt om de training te doorlopen, zoals TIA Portal, een connectie met een echte PLC waarop een camera is geplaatst en het trainingsmateriaal. Daarnaast is er een verbinding met de leraar en een chat/screenshare verbinding. In 4 (met uitloop tot 5) korte sessies van 2,5uur per dag wordt uitleg gegeven, de rest van de tijd behoudt u toegang tot onze systemen en werkt u opdrachten af in eigen tijd. Daarmee staat de training gelijk aan de voltijd 3-daagse klassikaal en ontvangt u gelijkwaardig certificaat.

Achtergrond

Siemens is marktleider op gebied van besturingstechniek in Europa. Na de aloude Step 5 PLC (’80-’90) en de Step 7 PLC’s (’90-‘00) heeft deze fabrikant de TIA Portal S7-1200 en 1500 serie als opvolger op de markt gebracht. In besturingsland heeft u een werkomgeving nodig die specifiek bij het platvorm hoort, of u nu onderhoud of ontwikkeling wilt doen aan uw machine, of procesinstallatie met een dergelijk systeem aan boord. Andere merken, zoals Phoenix of Schneider, hebben eveneens een eigen werkomgeving.

Het Siemens softwarepakket TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) maakt het automatiseren van processen efficiënter. Deze opvolger van Step 7 heeft de belangrijkste functionaliteiten o.a. PLC en HMi (visualisatie) nu in één pakket vertegenwoordigd.

Beschrijving training
Tijdens de 4 a 5-dagdelen TIA Portal basistraining leert u werken met de TIA Portal programmeer- en onderhoudssoftware. Praktijkopdrachten voert u uit op S7-1500 hardware (de behandelde techniek is ook op de S7-1200 serie toepasbaar).

De opbouw van de training is zeer praktijkgericht. Om de training zo goed mogelijk te laten aansluiten op het niveau van de individuele deelnemers vindt er, voorafgaand aan de training, een persoonlijke telefonische intake plaats.

 

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen en leerdoelen aan bod:

 • De mogelijkheden van verschillende Siemens PLC’s en het maken van goede systeemkeuzes voor verschillende projecten
 • Het toepassen van basisvaardigheden in TIA Portal
 • Het opsporen van programmafouten en diagnosticeren van het systeem
 • Het maken van een deviceconfiguratie en het doen van aanpassingen bij onderhoud of uitbreidingen
 • Het programmeren, monitoren en wijzigen in FC’s van digitale schakelingen
 • Het vertalen van een proces of machine naar een goed gestructureerd flowchart-ontwerp
 • Omgaan met analoge meetsignalen en het opsporen van eventuele problematiek
 • Het gebruiken van bibliotheekfuncties en deze herkennen in bestaande code
 • Het maken van back-ups en het herstellen en herladen van systemen te herstellen
 • Het uitwisselen van componenten waarvoor softwarematige aanpassingen nodig zijn

Voorkennis

 • Basis elektrotechniek en enige kennis in digitaal schakelen (AND OR poorten)
 • Affiniteit met programmeerwerk

Doelstelling

Na het volgen van deze 4 a 5-dagdelen basistraining TIA Portal kunt u werken met de TIA Portal-programmeersoftware. U beheerst het diagnosegedeelte van het pakket om storingen in bestaande installaties op te lossen. U heeft geleerd hoe u hardware selecteert, aansluit, configureert en in bedrijf stelt. U weet bovendien hoe u verschillende basisfuncties toepast in een PLC-programma en hoe u dit programma gestructureerd opbouwt met behulp van de TIA Portal-software. Uw vaardigheden op gebied van programmeren en storingen zoeken, zijn getest met behulp van miniatuurinstallaties.

Na het afronden van de basistraining ontvangt u een certificaat van deelname. De training voldoet aan alle OTIB branche erkenningen.

Hieronder kunt u zich inschrijven voor deze training. Verstuur een bericht per deelnemernaam indien u meerdere deelnemers wilt inschrijven.

Indien er niet minimaal 2 inschrijvers zijn houden we het recht voor de datum te verzetten.
De inschrijftarieven zijn gebaseerd op een vulling van 2 tot maximaal 4 personen.

Inschrijven


Datum: 01-09-2020 om 09:00:00


Duur: 4 dagen


Kosten: €820,-


Locatie:

SMART-Industry oplossingen

Bent u geïntereseerd in ons bedrijf, neem dan contact op per Email of bel ons.

Voor meer informatie bel:

+ 31 314 650003

U kunt ook een boodschap achterlaten op dit nummer.

Scroll naar top