TIA Portal Gevorderden Training ONLINE

Online variant van de TIA Portal gevorderdentraining:

We hebben de inhoud van de klassikale training vertaald naar een comfortabele online variant. Hierdoor kunt u vanuit huis of vanuit uw bedrijf deelnemen. U logt in op onze server waar u alle benodigdheden vindt om de training te doorlopen, zoals TIA Portal, een connectie met een echte PLC waarop een camera is geplaatst en het trainingsmateriaal. Daarnaast is er een verbinding met de leraar en een chat/screenshare verbinding. In 3 (met uitloop tot 4) korte sessies van 2,5uur per dag wordt uitleg gegeven, de rest van de tijd behoudt u toegang tot onze systemen en werkt u opdrachten af in eigen tijd. Daarmee staat de training gelijk aan de voltijd 2-daagse klassikaal en ontvangt u gelijkwaardig certificaat.

Achtergrond

Het Siemens softwarepakket TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) maakt het automatiseren van processen efficiënter. Deze opvolger van Step 7 heeft de belangrijkste functionaliteiten o.a. PLC en HMi (visualisatie) nu in één pakket vertegenwoordigd. Het pakket biedt eveneens mogelijkheden op het gebied van iOT (internet Of Things) en zet de eerste stappen in de wereld van SMART-Industry.

Beschrijving training

Deze 3 a 4 dagdelen TIA Portal training voor gevorderden is een vervolg op de basistraining. Evenals de basistraining is deze training voor gevorderden zeer praktijkgericht. Om deze training goed te laten aansluiten op het niveau van de individuele deelnemers, vindt er, voorafgaand aan de training, een persoonlijke telefonische intake plaats.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen en leerdoelen aan bod:

  • Het maken van een device-configuratie met PN-netwerk basismodules en het geavanceerd programmeren, monitoren en wijzigen van digitale schakelingen
  • Het vertalen van een proces of machine naar een goed gestructureerd flowchart-ontwerp
  • Het gebruiken van de aanboordwebfunctionaliteit met het oog op iOT en SMART-Industrydoelen
  • Herbruikbaar programmeren en het geprogrammeerde testen met behulp van alle facetten uit het SDM-principe (System Development Method: Functioneel ontwerp – Technisch ontwerp – Handleiding – FAT en SAT: inbedrijfname)
  • Omgaan met herbruikbare software en bibliotheekfuncties en deze zelf ontwerpen en monitoren
  • Een PID regelbibliotheekblok gebruiken (of ander bibliotheekblok naar wens)
  • Omgaan met de verschillende manieren van geheugengebruik en beschikbare interfaces van bijvoorbeeld FC’s en FB’s (Functions en Function Blocks)

 Voorkennis

  • TIA Portal basistraining (of afdoende praktijkervaring met het pakket)

Doelstelling
Na het volgen van deze 3 a 4-dagdelen training TIA Portal voor gevorderden heeft u uw basiskennis uitgebreid en heeft u geleerd PLC-programma’s efficiënter op te zetten en code te hergebruiken. Uw vaardigheden op gebied van programmeren en storingen zoeken, zijn getest met behulp van miniatuurinstallaties.

Na het afronden van de gevorderdentraining ontvangt u een certificaat van deelname. De training voldoet aan alle OTIB branche erkenningen.

Hieronder kunt u zich inschrijven voor deze training. Verstuur een bericht per deelnemernaam indien u meerdere deelnemers wilt inschrijven.

Indien er niet minimaal 2 inschrijvers zijn houden we het recht voor de datum te verzetten.
De inschrijftarieven zijn gebaseerd op een vulling van 2 tot maximaal 4 personen.

Inschrijven


Datum: 07-09-2020 om 09:00:00


Duur: 3 dagen


Kosten: €540,-


Locatie:

SMART-Industry oplossingen

Bent u geïntereseerd in ons bedrijf, neem dan contact op per Email of bel ons.

Voor meer informatie bel:

+ 31 314 650003

U kunt ook een boodschap achterlaten op dit nummer.

Scroll naar top