TIA Portal HMi ONLINE

Online variant van de TIA Portal HMi-training:

We hebben de inhoud van de klassikale training vertaald naar een comfortabele online variant. Hierdoor kunt u vanuit huis of vanuit uw bedrijf deelnemen. U logt in op onze server waar u alle benodigdheden vindt om de training te doorlopen, zoals TIA Portal, een connectie met een echte HMi en PLC-set waarop een camera is geplaatst en het trainingsmateriaal. Daarnaast is er een verbinding met de leraar en een chat/screenshare verbinding. In 3 (met uitloop tot 4) korte sessies van 2,5uur per dag wordt uitleg gegeven, de rest van de tijd behoudt u toegang tot onze systemen en werkt u opdrachten af in eigen tijd. Daarmee staat de training gelijk aan de voltijd 2-daagse klassikaal en ontvangt u gelijkwaardig certificaat.

Achtergrond

Siemens is marktleider op gebied van besturingstechniek in Europa. Na de aloude panels, zoals de TP170 (’80-’00) die destijds gekoppeld werden aan Step 5 of Step 7 PLC’s, heeft deze fabrikant de ‘TIA Portal’ Basic en Comfortserie (TP700, TP900..) als opvolger op de markt gebracht. In besturingsland heeft u een werkomgeving nodig die specifiek bij het platvorm hoort, dit geldt ook voor de visualisatielaag. In deze 3-dagdelen training ontdekt u wat Siemens TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) inhoudt en hoe u het maximale uit dit pakket voor het visualiseren van processen haalt.

Beschrijving training
De trainingsaanpak is praktisch en op maat, net als onze overige Siemenstrainingen. Om de training zo goed mogelijk te laten aansluiten op het niveau van de individuele deelnemers, vindt er, voorafgaand aan de training, een persoonlijke telefonische intake plaats.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen en leerdoelen aan bod:

  • U leert wat de huidige stand der techniek is op gebied van Siemens HMi’s en u kunt goede systeemkeuzes maken voor projecten.
  • U ervaart wat de filosofie van het pakket is, zodat intuïtief en samen met de aangereikte basisvaardigheden de weg in TIA Portal gevonden wordt.
  • U bent in staat een device-configuratie (HMi aansluiting op een PLC) te maken en aan te passen bij bijvoorbeeld onderhoud of uitbreidingen en u leert hoe u HMi pagina’s programmeert en bestaande programma’s kunt wijzigen.
  • U bent in staat een vertaling te maken van een proces of machine naar een goed gestructureerd schermontwerp.
  • U kunt omgaan met templates, alarmen, trends, toegangsbeheer en u kunt eventuele problematiek opsporen.
  • U bent in staat backups te maken en systemen te herstellen en te herladen en componenten uit te wisselen waarvoor softwarematige aanpassingen nodig zijn.

Voorkennis

  • TIA Portal basistraining (of afdoende praktijkervaring met het PLC deel van het pakket)

Doelstelling
Na het volgen van deze 3-dagdelen HMi-training TIA Portal kunt u werken met het visualisatiedeel binnen de TIA Portal-programmeersoftware. U heeft geleerd hoe u panels selecteert, aansluit op een PLC, configureert en in bedrijf stelt. U weet bovendien hoe u verschillende basisfuncties toepast in een HMi-programma en hoe u dit programma gestructureerd opbouwt met behulp van de TIA Portal-software. Uw vaardigheden op gebied van visualiseren zijn getest met behulp van miniatuurinstallaties en zichtbaar gemaakt op een TP700 panel (Comfort-serie). De techniek is ook voor andere series toepasbaar.

Na het afronden van de basistraining ontvangt u een certificaat van deelname. De training voldoet aan alle OTIB branche erkenningen.

Hieronder kunt u zich inschrijven voor deze training. Verstuur een bericht per deelnemernaam indien u meerdere deelnemers wilt inschrijven.

Indien er niet minimaal 2 inschrijvers zijn houden we het recht voor de datum te verzetten. 
De inschrijftarieven zijn gebaseerd op een vulling van 2 tot maximaal 4 personen.

Inschrijven


Datum: 24-09-2020 om 09:00:00


Duur: 3 dagen


Kosten: €540,-


Locatie:

SMART-Industry oplossingen

Bent u geïntereseerd in ons bedrijf, neem dan contact op per Email of bel ons.

Voor meer informatie bel:

+ 31 314 650003

U kunt ook een boodschap achterlaten op dit nummer.

Scroll naar top